Aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici azoici. Conferă culoarea roşie şi se utilizează numai în icre de peşte, băuturi spirtoase şi vinuri aperitive.

Doza zilnică maximă: 0,5 mg/kg corp
Datorită toxicităţii, doza zilnică admisă pentru consum uman este de numai 0,5 mg/kg corp.

Doza maximă de includere: 30 – 100 mg/kg 30 – 100 mg/l
Datorită toxicităţii, doza zilnică admisă pentru consum uman este de numai 0,5 mg/kg corp.

Efecte secundare: 1
Fiind un colorant azoic, produce intoleranţă la persoanele sensibile la salicilaţi. Ca eliberator de histamină, intensifică simptomele caracteristice astmului.

Contraindicații: Da
În combinaţie cu benzoaţii (E 210-215) cauzează hiperactivitatea la copii.
Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

Meniu